GDPR och integritetspolicy

Den 25:e Maj träder en ny EU-förordning i kraft.

Den kallas GDPR (General Data Protection Regulation) och innebär ett ökat skydd för dig som användare och dina personuppgifter.

För oss på Vimla är det självklart och jätteviktigt att våra användares integritet värnas och att personuppgifter hanteras på ett säkert sätt. Vi uppdaterar därför våra villkor och har en ny integritetspolicy som på ett tydligt sätt ska redogöra  hur dina personuppgifter sparas och vad de används till.

Länkar till de nya villkoren och integritetspolicyn hittar du här:

vimla.se/villkor

vimla.se/integritetspolicy

Vad är GDPR och vad innebär det för mig?

GDPR är en dataskyddsförordning och en förkortning på “General Data Protection Regulation”. Den börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018 och ersätter den nuvarande Personuppgiftslagen (ofta förkortad till PUL).

GDPR och PUL har många likheter, men några viktiga skillnader. Den största och viktigaste skillnaden är att du som användare av olika tjänster (däribland Vimla) får större kontroll över dina personuppgifter. En positiv utveckling, tycker vi!

Det här kommer inte förändra din användning av Vimlas tjänst - ditt abonnemang hos oss kommer fungera precis som vanligt.

Du kommer däremot ges rätt att påverka hur dina personuppgifter används. Dina rättigheter finns utförligt beskrivna i vår integritetspolicy. 

Ett exempel är att du kan begränsa hur dina personuppgifter får användas till den utveckling vi gör för att förbättra tjänsten, vår service och support, samt hur vi marknadsför våra tjänster till dig. Detta kommer du enkelt kunna ställa in på egen hand i appen eller på MItt Vimla i samband med att de nya villkoren träder i kraft 25 maj.

Vad händer nu?

Våra nya villkor träder i kraft 25 maj och vi vill uppmuntra dig att läsa igenom dem och vår integritetspolicy. Du är såklart varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller tankar kring vår integritetspolicy eller våra nya villkor.

Var denna artikel till hjälp?

Tack för din feedback!

Chatten är öppen vardagar 9-17 med lunchstängt 12-13.

Skapa ett ärende