Hur mycket data kan jag tänkas behöva?

 

Det är inte alltid så lätt att veta hur mycket surf man använder. Här kommer lite tips och trix som kan vara till hjälp när du ska välja surfmängd:

 

Tumregel:

1 GB data räcker till:
32 min surf i webbläsaren varje dag
eller att skicka 171 mail utan bilagor varje dag
eller kolla på video 4 min varje dag
eller att lyssna på musik 32 min varje dag.

Kollar du på film eller TV via mobilen räcker 1 GB surf till 1 timme videostreaming. 

 

2 GB passar dig som mest ringer och messar. Det finns även lite utrymme för att surfa på sociala medier och titta på några korta videoklipp.

 

6 GB räcker om du surfar och lyssnar på en del musik, men för att videostreama kan du behöva mer. Här har du lite mer utrymme för användning, som att exempelvis lyssna på musik på väg till jobbet.  

 

15 GB är lagom om du surfar och streamar mycket musik varje dag, och ibland streamar video i mobilen. Inte för mycket bara, för då kommer det ta slut.

 

25GB surf eller mer rekommenderar vi om du vill göra allt med mobilen, surfa, maila, streama musik, kolla Youtube-klipp och kolla på film eller serier i högre kvalitet.

 

100 GB surf är för dig som gillar att göra allting ovan och kanske även kunna internetdela till en annan enhet. Kom ihåg att ingen surf sparas på denna nivå.

 

Tips och trix:

  • Logga in på Mitt Vimla för att hålla koll på hur mycket surf du har förbrukat och hur mycket du har kvar.
  • Många mobiler kan mäta hur mycket surf man har använt så släng ett öga där då och då. 
  • Stäng av Mobildata när du ej använder det så inget förbrukas till t.ex. bakgrundsuppdateringar eller notiser. Du kan också koppla upp mot wifi när det finns tillgängligt.

Var denna artikel till hjälp?

Tack för din feedback!

Chatten är öppen vardagar 09-17 (lunchstängt mellan 12-13) 

Skapa ett ärende