Hur mycket data kan jag tänkas behöva?

 

Det är inte alltid så lätt att veta hur mycket data man använder. Här kommer lite tips och trix som kan vara till hjälp när du ska välja datamängd:

 

Tumregel:

1 GB data räcker till: 32 min surf i webbläsaren varje dag, eller att skicka 171 mail utan bilagor varje dag. Kolla på video 4 min varje dag, eller att lyssna på musik 32 min varje dag.

Kollar du på film eller TV via mobilen räcker 1 GB data till 1 timmes streamande av video. 

 

2 GB passar dig som mest ringer och skickar meddelanden. Det finns även lite utrymme för att surfa på sociala medier och titta på några korta videoklipp.

 

6 GB räcker om du surfar och lyssnar på en del musik, men för att streama video kan du behöva mer. Här har du lite mer utrymme för användning, som att exempelvis lyssna på musik på väg till jobbet.  

 

15 GB är lagom om du surfar och streamar mycket musik varje dag, och ibland streamar video i mobilen. Inte för mycket bara, för då kommer det ta slut.

 

25GB data eller mer rekommenderar vi om du vill göra allt med mobilen, surfa, maila, streama musik, kolla Youtube-klipp och kolla på film eller serier i högre kvalitet.

 

100 GB data är för dig som gillar att göra allting ovan och kanske även kunna internetdela till en annan enhet. Kom ihåg att ingen surf sparas på denna nivå.

 

Tips och trix:

  • Logga in på Mitt Vimla för att hålla koll på hur mycket data du har förbrukat och hur mycket du har kvar.
  • Många mobiler kan mäta hur mycket data man har använt så släng ett öga där då och då. 
  • Stäng av Mobildata när du ej använder det så inget förbrukas till tex bakgrundsuppdateringar eller notiser. Du kan också koppla upp mot wifi när det finns tillgängligt.

Var denna artikel till hjälp?

Tack för din feedback!

Chatten är öppen vardagar 9-17 med lunchstängt 12-13.

Skapa ett ärende