Inställningar för data och MMS - OnePlus, Xiaomi och Homtom

OBS: Dessa inställningar gäller endast Vimlas nya simkort, som kan beställas på  sim.vimla.se

För OnePlus, Xiaomi och Homtom behöver man ha två olika inställningar
(en för internet och en för mms).

Hitta till inställningarna genom att klicka på:

Inställningar > Sim & Nätverk > Sedan den simkortsplats som du har Vimla simkortet i > Åtkomstpunktsnamn

Klicka på de tre prickarna längst upp till höger på skärmen och sedan “Återställ standardinst.”.

- Om det inte ser ut enligt nedan, dvs att det står “Telenor services.telenor.se” så behöver du fortsätta till nästa steg.

- Om du ser "Internet" och "MMS" enligt bilden nedan är du klar att testa så att det fungerar.

Apn-profiler

Radera dina befintliga APN profiler, dvs båda två om du har flera.
Om du inte ser några APN inställningar, gå vidare till nästa steg.

Lägg till nytt APN för internet genom att klicka på “+ tecknet” upp till höger på skärmen.

1. Klicka på “Namn” och skriv in “internet”, klicka OK.
2. Klicka på "APN" och skriv in "internet", klicka OK.
3. Klicka på de tre prickarna längst upp till höger på skärmen och välj “Spara”.

Då ska det se ut som på nedan bild

internet-apn

Nästa del gör du för att skapa ett MMS APN så att du kan skicka MMS.

Börja genom att klicka på “Lägg till”.
1. Klicka på “Namn” och skriv in “mms”, därefter “OK”.
2. Klicka på “APN” och skriv in “mms”, därefter “OK”.
3. Klicka på "MMSC" och skriv in "http://mms.media"
4. Scrolla ner och klicka på "APN-typ", skriv in "mms" och klicka "OK".
5. Klicka på de tre prickarna längst upp till höger på skärmen och välj “Spara”.

Då ska det se ut som på nedan bild

mms-apn

Glöm inte att spara inställningarna, sedan startar du om din telefon. Nu är du klar!