Så här fungerar vår täckningskarta

Här är en länk till vår täckningskarta:

http://www.telenor.se/kundservice/drift-och-tackning/tackning/tackningskarta/

När du söker på täckningskartan får du upp om du har bastäckning, god täckning eller mycket god täckning. Det innebär följande:

Bastäckning

Här finns möjlighet att kunna ringa och surfa utomhus under förutsättning att du inte försämrar mottagningen genom att ha telefonen till exempel i handen, fickan eller väskan.

God täckning

Här finns goda möjligheter att kunna ringa och surfa utomhus. Det kan även gå att ringa och surfa inomhus, särskilt om du står nära ett fönster och inte försämrar mottagningen genom att ha telefonen till exempel i handen, fickan eller väskan.

Mycket god täckning

Här kan du sannolikt ringa och surfa både utomhus och inomhus. Inomhustäckningen påverkas dock av vilken typ av väggar, fönster och dörrar byggnaden har samt var i byggnaden du befinner dig.

Otroligt fin teckning

Vad betyder "normalhastighet" och vad kan jag förvänta mig för hastighet?

Normalhastigheten anges med ett intervall och avser ett genomsnitt för hela mobilnätet. Normalhastigheten speglar därför inte nödvändigtvis den enskilda användarens upplevelse. Normalhastigheten utgör således ingen garanti för vad den enskilda användaren faktiskt får vid varje tillfälle, utan är en uppskattning av vad användaren normalt kan förvänta sig. Hastigheten kan variera beroende på en mängd olika saker, exempelvis geografiska förhållanden, om du befinner dig inomhus eller utomhus, hur många som samtidigt ringer eller surfar inom samma område och vilken mobiltelefon, surfplatta, modem eller router du använder. Om du har ett abonnemang med begränsad datavolym och förbrukat denna volym så uppnås en lägre hastighet. Om du har ett abonnemang med begränsad hastighet så är det inte möjligt att uppnå en högre hastighet.

Normalhastighet 2G: 0,1 – 0,2 Mbit/s

Normalhastighet 3G: 2 – 10 Mbit/s

Normalhastighet 4G: 10 – 40 Mbit/s

Här är länken till vår täckningskarta också.

Tänk på att täckningen kan påverkas av sin omgivning, och kan bli både bättre och sämre. Platser där majoriteten av signalerna kommer från en mast blir lätt påverkade av förändringar(nybyggnationer och liknande) som sker mellan dessa två punkter. I områden där det finns flera alternativa master så är täckningen mer svårpåverkad.